2009-10-12 12:20:59• hírek • Szatmar.ro

Kizárták Mutut a válogatottból?

Mutu foghatja a fejét
Mutu foghatja a fejét

A román sajtó szerint a szövetség vezetőinél betelt a Mutu nevű pohár.

A szombati, belgrádi világbajnoki selejtező-mérkőzésen elszenvedte első vereségét Razvan Lucescu szövetségi kapitány, ráadásul egy olyan találkozón, amikor elsőként számíthatott a csapat második számú csapatkapitányára, Adrian Mutura. Ám sokak szerint pont a Fiorentina csatára volt az egyik meghatározó oka a kiütéses, 0-5-ös vereségnek.

Úgy tűnik, így gondolják ezt a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) vezetői is, legalábbis a vezető román lapok szerint. Ezek szerint a Szerbia ellen elveszített meccs után Lucescu, Mireca Sandu, az FRF elnöke és Ionut Lupescu, a szövetség igazgatója egy közös megbeszélésen jutottak erre a következtetésre, ahol abban is megegyeztek, hogy a továbbiakban nem számítanak a Fiorentina sztárjának a szolgálataira.

A 30 éves labdarúgónak, aki jelen pillanatban a román foci kétségtelenül legértékesebb játékosa, több mindent is a felrónak a vezetők. Az egyik, hogy a belgrádi meccs előtti egyik estéjét Adrian Cristeának a társaságában egy szórakozóhelyen töltötte. Továbbá több társa is arra panaszkodott (persze névtelenül), hogy Mutu felsőbbrendűséget sugárzó magaviseletével rontja az öltözői hangulatot. A harmadik pont szerint Mutu nem igazán tekinti szívügyének a válogatottat és csak akkor lép pályára a nemzeti csapatban, amikor kedve tartja.

Ez utóbbi pontot mellesleg statisztikai adatok is alátámasztják: az idei évben egyetlen barátságos meccsen sem lépett pályára (egyesek szerint állítólagos) sérülései miatt, másrészt a selejtezősorozatban is mindössze háromszor szerepelt, mit ad isten, a két „nagy", Franciaország és Szerbia ellen. Sokan azzal is megvádolták, hogy Belgrádban szándékosan szerzett sárga lapot, hogy ezzel eltiltás miatt kihagyja az utolsó, Feröer-szigetek elleni selejtezőt.

A román sajtó szerint Adrian Cristea sem számíthat válogatottbeli fellépéseinek növekedésére, mivel őt is kizárták a keretből.

Talán tanulságos lehet ebben az ügyben Slaven Bilic eljárása. A horvát szövetségi kapitány éppen vasárnap kerek-perec kijelentette, hogy az „ő szemében Josip Simunic és Ivica Krizanac többé nem válogatott játékos." Kétségtelenül elegánsabb eljárás, nem?!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: